Rödfärg Försvarsspray

Recension Av Swedish Shield

Bodyguards rödfärgade självförsvarsspray är liksom alla andra Bodyguards produkter en laglig försvarsspray som inte kräver någon form av licens. Sprayen används av privatpersoner och är utformad för att stoppa och paralysera en angripare för att kunna fly från platsen.

Med fokus på att inte bara stoppa en angripare utan även göra denne lättare att identifiera och omhänderta för polis.

I kombination med den röda färgen ger sprayen en förblindande och obehaglig ögonirritation detta för att kunna ta sig från platsen. Ett tips kan vara att att lära sig någon form av kampsport som i kombination med en försvarsspray kan vara väldigt effektiv. Denna kampsport kan användas med stöd av nödvärnslagen i samband med ett överfall.

Denna spray till skillnad från en del andra självförsvarssprayer är utformad för användning på nära håll. I ett skarpt läge är användaren oftast i en väldig stressad situation och vilket kan påverka träffsäkerheten. Då denna sprayen har en stor spridning och täcker ett större område är det väldigt enkelt att träffa sitt mål.

Sprayen gör att du kan känna dig tryggare om nätter och sena kvällar och är enkel att förvara i en handväska eller i fickan.

Får förbrytaren att se rött

Köp Bodyguard Rödfärg här

Om du använder din spray får du en ny utan extra kostnad
Detta gillade vi med Rödfärg Försvarsspray
  • Enkel att använda och enkel att träffa sitt mål med
  • Stark röd färg som både avskräcker en angripare samtidigt som den underlättar för polis att gripa förövaren
  • Enkel att förvara och att bära med sig
Detta kunde varit bättre
  • Vi uppskattar iden om ett ökat sprayområde men skulle gärna se en variant med samma egenskaper fast med lite längre räckvidd

Praktiskt test

Vi har testat sprayen i en utomhusmiljö på ett rörligt mål och kommit fram till att den håller vad som utlovas. Sprayen är enkel att träffa sitt mål med, enkel att använda och lätt att bära med sig. Den starka röda färgen gör det enkelt att identifiera en gärningsman för polisen.

Förutom att sprayen skapar en stark irritation och stoppar en angripare har den röda färgen även en annan praktiskt effekt. För en angripare så är den röda färgen i sig avskräckande, på grund av medvetenheten av att åka fast då gärningsmannen är helt rödfärgad. Därför ligger det i gärningsmannens intresse att så fort som möjligt ta sig från platsen.

Då det alltid är att föredra att gärningsmannen blir gripen är vår prioritering först och främst att undvika ett rån, våldtäkt eller annan typ av överfall. Därför kan vi rekommendera sprayen, då den uppfyller de kriterier nödvändiga för detta ändamål.

Hur står den sig mot andra försvarssprayer?

Den rödfärgade sprayen i kombination med det stora området som sprayen täcker gör den till ett pålitlig alternativ. Den är utmärkt för den som känner sig osäker på hur en försvarsspray fungerar orolig över sin träffsäkerhet. Med denna sprayen är det nästintill omöjligt missa sitt mål.

Vi kan varmt rekommendera denna produkt för någon som funderat att köpa en försvarsspray som en första spray.

Det som utmärker denna spray är den röda färgen och säkerställer samtidigt att du träffar ditt mål. Andra sprayer har en mer koncentrerad stråle och är mer lämpade för användning på avstånd.

Bodil Eskilsson
Bodil EskilssonStockholm
Läs mer
Jag har använt sprayen och kan rekommendera andra att använda den. Det är en säkerhet för oss äldre som inte är så starka fysiskt.
Magnus Kristoffersson
Magnus KristofferssonKalmar
Läs mer
Har köpte en till min dotter och hon har alltid den med sig. Jag hoppas att hon aldrig behöver använda den men jag är glad att hon har den.
Lena Alm
Lena AlmJönköping
Läs mer
Använde den en gång på någon som var full och trakasserade mig på väg hem efter att jag använt sprayen på honom så lämnade han mig i fred väldigt snabbt.
Linnea Håkansson
Linnea HåkanssonLund
Läs mer
Hoppas aldrig att jag får behöva använda den men jag har en vän som fick göra det en gång och då fungerar den. Känner mig tryggare med den än utan
Föregående
Nästa

Köp Rödfärg Försvarsspray

Specifikationer för Rödfärg Försvarsspray

ProduktRödfärg Försvarsspray
TillverkareBodyguard
Lämpad förFörsvara sig själv från medeldistans. Lämnar efter röd färg.
Testdatum5:e Februari 2020
Testbetyg4/5
Lättanvändlighet5/5
LicensbepliktigadNej
FärgJa (Röd)
RäckviddUpp till 2 meter
InnehållMiljövänlig drivgas, färgämne, isopropylalkohol
EngångsanvändningJa
Volym45ml
Vikt (flaska inkl gas)47g
Längd (flaska)80mm
Omkrets (flaska)⌀115mm
Hållbarhetstid2 år
Redaktionens Betyg:
5/5