Bästa Överfallslarmen 2020

Test & recensioner
screamer överfallslarm

ScreamerBäst I Test 2020

Screamer är ett hysteriskt larm som avger hela 140dB

tjutlarm

Tjutlarm

Det populära tjutlarmet på 130dB

vibrationslarm

Vibrationslarm

Ett annorlunda men effektivt larm på 130dB

Ett överfallslarm är en bärbar apparat i mindre storlek som vanligtvis kan bäras i fickan. Syftet med överfallslarmet är att avskräcka en angripare. Detta genom en hög ljudsignal som drar uppmärksamhet till sig.

"Att veta att jag när som helst kan trycka på en knapp och larma omgivningen, det är en särskild sorts trygghet som aldrig tidigare känt."
Veronica Tillman

Överfallslarm är vanligast förekommande i utsatta områden med högre risk för överfall, rån eller andra våldsbrott. Många ser överfallslarmet som en extra trygghet  i sin tillvaro. Så som sena kvällar eller i områden man inte känner sig säker i.

Det positiva med överfallslarmet är att det är väldigt litet och är därför väldigt enkelt att bära med sig. En god ide kan vara att fästa överfallslarmet på sin nyckelknippa, detta för att vara säker på att man alltid har det nära till hands.

Hur överfallslarm fungerar

Ett överfallslarm är väldigt enkelt att använda. Det förvaras enklast på nyckelknippan, handväskan eller i fickan. Eftersom larmet är så pass litet gör det att man alltid kan ha det med sig då det inte tillför något extra besvär, framförallt om man bär det tillsammans med sina nycklar på en nyckelknippa.

Det finns även tjutlarm som inte är beroende av batteri, dessa fungerar även i extrema väderförhållanden.

I en situation där man känner sig hotad så tar man då fram överfallslarmet och avlägsnar säkerhetssprinten genom att dra ut den från överfallslarmet. Detta utlöser en larmsignal på mellan 100 till 150 db, beroende på vilket överfallslarm man har.

Signalen påminner om det typ av larm som används i bilar och skapar en avskräckande effekt vid ett överfall. Samtidigt som den drar till sig uppmärksamhet från omgivningen, vilket gör det möjligt för andra att ingripa.

Överfallslarmet är inte kopplat till någon gps eller wifi och skickar inte ut någon form av larmsignal till myndighet eller till närstående.  Larmet sänder enbart ut en avskräckande larmsignal. Eftersom överfallslarm varken är dyra eller omständiga att bära med sig är detta något att som passer alla, då det kan vara avgörande för att avskräcka en angripare.

Här kan du köpa överfallslarm

Det finns en rad  olika återförsäljare av överfallslarm och försvarsprodukter. En av de större aktörerna på marknaden är Bodyguard. De specialiserar sig på liknande säkerhetsprodukter och erbjuder kvalitativa produkter baserat efter ditt behov.

Hos vår partner Bodyguard kan du även köpa liknande produkter som försvarssprej som är ett väldigt bra komplement till överfallslarmet.

Det bästa överfallslarmet

Efter en gedigen undersökning av marknadens alla produkter är vi bekväma med att rekommendera bodyguards egna överfallslarm då den enligt oss är det bästa överfallslarmet. Detta eftersom den utlöser en stark larmsignal på hela 140 db samtidigt som den är väldigt praktisk att använda. Larmet har även en smart led lampa som aktiveras om man håller inne knappen på larmet. Larmet kan även placeras på ett sådant sätt att det aktiveras utifall någon skulle rycka ifrån dig din plånbok eller handväska.

Detta är också ett larm som rekommenderas av polisen  på grund av dess praktiska funktioner och kvalitetssäkring.  Larmet kommer med 5 års garanti och är godkänt av “Secure By Design” som är en internationell polisorganisation som arbetar med att kvalitetssäkra säkerhetsprodukter.

Hur du gör när faran är framme

Placera överfallslarmet på ett sådant sätt att du alltid har det tillgängligt . Det bästa stället är att ha den på en nyckelknippa tillsammans med dina andra nycklar. Detta eftersom då riskerar du aldrig att glömma larmet hemma. Då nycklarna alltid är något man tar med sig eftersom det sitter så inrotat hos oss.

Se till att det är lätt tillgängligt, det vill säga att du snabbt kan komma åt det och inte behöver leta efter det i ett skarpt läge.

Om faran väl är frame och du befinner dig i en situation där du måste utnyttja larmet. Dra då ut sprinten och håll dig nära ljudkällan, spring inte ifrån den. Detta då förövaren instinktivt kommer förflytta sig från ljudkällan. Om du istället skulle kasta eller lämna larmet på platsen och springa därifrån så springer du också från ljudkällan, vilket inte är att rekommendera.

Det vill säga behåll larmet på dig samtidigt som larmsignalen är aktiverad, då uppmärksamheten från allmänheten alltid kommer riktas mot ljudkällan och då även dig.

Våra experter har svaren

Vanliga frågor om överfallslarm

Överfallslarm är lagliga och får bäras av vem som helst.

Är det smidigt och diskret att bära med sig ett överfallslarm?

Det är väldigt smidigt att bära med sig överfallslarm och väldigt diskret då larmet är väldigt litet och kan bäras i fickan eller i en handväska.

Vanligtvis är överfallslarmen batteridrivna och är inte kopplade till någon internetanslutning och därav fungerar de så länge batteriet inte tagit slut.

Överfallslarmet är inte beroende av något annat än ett batteri och funkar därför var som helst och när som helst, förutsatt att där finns ett fungerande batteri.

Överfallslarm är en väl beprövad metod och har en bevisad avskräckande effekt.  Det är dock bra att komplettera med en försvarsspray, detta eftersom båda produkter varken är dyra eller svåra att bära med, säkerhet är något som alltid skall prioriteras.