Vibrationslarm Överfallslarm

Recension av Swedish Shield

Ett väldigt enkelt, praktiskt och billigt larm som man främst använder på fönsterrutor där larmet utlöses i samband med vibration. Larmet fungerar även utmärkt för andra ändamål, till exempel ett vapenskåp, eller en ytterdörr.

Liksom alternativet Tjutlarm, har Vibrationslarm en ljudstyrka på 130 dB och fästs med hjälp av självhäftande tejp som dessutom har en varningstext som kommer att synas från ditt fönster för potentiella inbrottstjuvar. Larmet lämpar sig för den som inte vill betala dyra fasta kostnader för ett vanligt larm, utan är ute efter ett mer kostnadseffektivt alternativ.

Vi vill dock klargöra att det alltid är bra att ha ett centrallarm, då dessa skickar ut vakt till platsen, vilket vibrationslarmet inte gör. Med det sagt så anser vi att det billiga priset är en relativ liten kostnad i förhållande till den ökade trygghet ett vibrationslarm medför.

Kan även fästas på väskan eller plånboken

Vibrationslarm är slut hos leverantör.

Vi rekommenderar larmet Screamer istället
Detta gillade vi med Vibrationslarm Överfallslarm
Detta kunde varit bättre

Praktiskt test

Vi har testat larmet och det håller vad det utlovar. När vi kommer i kontakt med fönstret på ett sätt som antyder att vi ska ta oss in i bostaden, aktiveras det. Det tjuter i 20 sekunder och drar till sig mycket uppmärksamhet.  Innan testet hade vi förvarnat grannarna att vi var där och informerat om vad vi skulle göra. Därav fick vi inte någon direkt respons från grannarna mer än att de tittade ut genom fönstret i samband med att larmet aktiverades då det hördes över hela området.

I ett skarpt läge drar larmet till sig dina grannars uppmärksamhet och skapar en möjlighet för dom att agera om du till exempel skulle vara på semester. Ett prisvärt och bra larm som håller vad det lovar!

Hur står den sig mot andra larm?

Detta vibrationslarm är inget vi vill jämföra med andra traditionella larm med den enkla anledningen att dessa inte är jämförbara. Detta eftersom att vi ser vibrationslarmet som ett billigt alternativ till ett vanligt larm med en fast månadskostnad.

Denna produkt rekommenderar vi för den som vill ha ett enklare och billigare alternativ till ett vanligt larm med en fast månadskostnad.

Våra andra överfallslarm hittar du här

Vad våra kunder tycker

Magnus Gustavsson
Magnus GustavssonVetlanda
Läs mer
Jag har larmet på mitt vapenskåp och det känns bra då jag vill veta om någon obehörig skulle försöka ta sig in i skåpet.
Tor Hermansson
Tor HermanssonFalun
Läs mer
Jag har ett i sommarstugan, jag har informerat närmsta grannen som bor där permanent och det känns bra att veta att han kontaktar mig om det skulle vara något.
Bertil Rosendahl
Bertil RosendahlLandskrona
Läs mer
Som pensionär har jag inte råd med ett vanligt larm. Detta var billigt och bra, det tjuter väldigt högt. Jag är nöjd.
Föregående
Nästa
Redaktionens Betyg:
4/5